[Search]  Search   [Groups]  Back to EA Forum Index  
Origin Account in use on another computer?!?!  XML
Origin  > Bugs and Issues
Author Message


Developer
[Avatar]
Joined: 04/12/2011 11:23:44
Messages: 944
Offline

To those of you that started seeing this error again last night,

Nobody is accessing your account. There was a rolling restart of the Origin connection servers and your old sessions do not get cleared out properly resulting in this error message.

Here's what I posted previously:

This is an Origin bug, not a hack attempt.

Origin has what is referred to as single sign on. Your account can only be used online on one machine at a time.

When Origin crashes or is shut down improperly (disconnected, force closed) the "session" on our server side may still see your Origin account as "Logged in". Then you restart Origin and log back in and the server says "Hey you are still logged onto this account". When in fact you are not.


No need for alarm here folks.

Let us know if you see this error the next time you log in.

Regards,

EA_MikeNoface
Origin Live Support




Joined: 03/27/2011 00:44:17
Messages: 1
Offline

the problem is still persisting, when Origin crashes/dc or anything. Is there no way to check if Origin is not getting a ping back to them telling that they are no longer connected?




Joined: 12/16/2011 03:42:09
Messages: 1
Offline

i just started having the issue today....now i cant play ME3 online....wtf




Joined: 06/30/2012 15:59:48
Messages: 4
Offline

Today I am getting this error it happened when I retarded my computer.. so the bug is still existing till today?
I have changed my password but still get this error.. What can I do about it?

Thanks


EA Representative
[Avatar]
Joined: 01/19/2012 19:35:54
Messages: 23631
Location: EA Redwood Shores, Suzhou - China
Offline

hi Jozzo_NL,

Do you use the latest version of Origin?
You can refere this link:
http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/8640117.page

Please change your password again.
If your problem still exists, please post back.
Thanks for your time.

EA_OriginSupport
Please visit help.origin.com for solutions to common Origin issues.
[WWW]




Joined: 06/30/2012 15:59:48
Messages: 4
Offline

One more thing.. if I click on bf3 shortcut first time it will load battlelog fine.. but if I close it and i want to play again it wont start up? I'm now reinstalling bf3 (repairing did not work) I also uninstalled origin and downloaded a fresh one from the origin site.. still get the error thou. If bf3 is installed I will try the link. and will change my password.

Totally forgotten to say I have the battlelog app for iphone to but i logged out of that.. maybe its has something to do with that?

edti: Password reset does not solve the problem.
Now going to update origin.

This message was edited 3 times. Last update was at 06/30/2012 14:41:01



EA Representative
[Avatar]
Joined: 01/19/2012 19:35:54
Messages: 23631
Location: EA Redwood Shores, Suzhou - China
Offline

hello Jozzo_NL,

Thanks for your feedback.
About bf3 problem, I think it is another topic.
Could you please open a new thread about it?

About the 'Origin Account in use on another computer'.
If you logIn on your iphone and the problem still exists, please post back.
Thanks for your time.

EA_OriginSupport
Please visit help.origin.com for solutions to common Origin issues.
[WWW]




Joined: 06/30/2012 15:59:48
Messages: 4
Offline

(About the 'Origin Account in use on another computer'.
If you logIn on your iphone and the problem still exists, please post back.
Thanks for your time.)

Do i have to log out on pc ? ore just login to iphone app?

thanks

edit: just logged in on iphone then logged in on pc still got message about other computer.
edit2: can play fine now after the origin update so that's fixed..

This message was edited 3 times. Last update was at 06/30/2012 15:01:27



EA Representative
[Avatar]
Joined: 01/19/2012 19:35:54
Messages: 23631
Location: EA Redwood Shores, Suzhou - China
Offline

hello Jozzo_NL,

If you logout from the iphone, then logIn from PC.
what`s happen?

EA_OriginSupport
Please visit help.origin.com for solutions to common Origin issues.
[WWW]




Joined: 06/30/2012 15:59:48
Messages: 4
Offline

got the same thing.. maybe the server is confusing because I use both of them?
But i haven't really got any trouble until today when I restarted my computer.
I'm always logged to origin PC (and battlelog/origin on Iphone)
but i just did nothing and the message just popped up out of nowhere again and I'm logged out?!
Maybe I'm getting hacked ore something?!

This message was edited 1 time. Last update was at 06/30/2012 15:14:10



EA Representative
[Avatar]
Joined: 01/19/2012 19:35:54
Messages: 23631
Location: EA Redwood Shores, Suzhou - China
Offline

hello Jozzo_NL,

I think it is not the hacked. Sounds like server or your account problem.
Could you please provide me your OriginID, Email related OriginID and this thread link by PM?

EA_OriginSupport
Please visit help.origin.com for solutions to common Origin issues.
[WWW]




Joined: 07/01/2012 04:52:10
Messages: 3
Offline

getinng account currently in use


EA Representative
[Avatar]
Joined: 01/19/2012 19:35:54
Messages: 23631
Location: EA Redwood Shores, Suzhou - China
Offline

Hi Ramunas750,

Have you tried completely uninstalling and reinstalling Origin? You may want to try performing a manual uninstall, which will remove any corrupt registry and installation files that may be left behind after a normal uninstall. Please reference the following FAQ for instructions on how to do this: http://help.ea.com/article/manually-uninstalling-origin

Then you can try to update Origin to the latest, here is the Origin downlaod link: http://www.origin.com/ie/about. Make sure you install Origin as admin permission.

Make sure Origin can auto updates to the latest pre-release version of Origin.

EA_OriginSupport
Please visit help.origin.com for solutions to common Origin issues.
[WWW]




Joined: 12/29/2009 18:00:44
Messages: 1
Offline

I'm having the same issue since yesterday. I tried manually uninstalling and updating Origin but I still get that message.




Joined: 07/01/2012 06:30:49
Messages: 2
Offline

Same issue here. I've already reported it in another thread: http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/15/8771295.page#23782524

This message was edited 3 times. Last update was at 07/01/2012 10:52:32

Origin  > Bugs and Issues
Go to: