[Search]  Search   [Groups]  Back to EA Forum Index  
Why do Notifications NOT work...  XML
Scrabble  > Support
Author Message




Joined: 12/17/2011 20:47:29
Messages: 10
Offline

I don't want Notifications to STOP; I want them to WORK...

Myself and a few friends are migrating from Zynga's WWF...been playing scrabble for two weeks and none of us have EVER had a notificaition that it is our turn....

Tried the megaphone icon in upper rh corner... nothing...

We all play "as time permits"... some of our WWF games will last two or three days...and that is with notifications...

so it would be nice to get a little red bubble in FB to let us know that its your turn so you don't have to waste time loading Scrabble and finding that it's not your turn yet...

Why can Zynga get FB notificatinons to work, but NOT EA?



[Avatar]
Joined: 10/25/2011 13:12:09
Messages: 1575
Offline

rhb_in_tx wrote:I don't want Notifications to STOP; I want them to WORK... (snipped)

Why can Zynga get FB notificatinons to work, but NOT EA?


Thanks for starting this as a different topic, rhb, I AGREE with you! (I think the other thread about making them go away began during the brief moment when EA last tried to get this thing working)

I note you mention another game provider where they work, and I will add that the Scrabble similar game that starts with an L also seems to be able to get them to work, so it has to be doable if EA can figure out where to link them to the FB notification system (or something).

If there are a combination of FB privacy settings and Scrabble app settings that need to be changed by we users, I hope the Scrabble Team can post those settings for us to adjust. Maybe it is a combination of settings????

[WWW]



[Avatar]
Joined: 10/27/2011 16:16:07
Messages: 750
Offline

rhb_in_tx wrote:
Tried the megaphone icon in upper rh corner... nothing...


As I said on the other thread, they had that working (offering to send notifications to your opponent after each move) that day they had the game-obscuring pop-up ads going. It seems that when they got rid of the ads, the disabled (again) the option to send notifications.

So I'm certain they're able to implement it. I think maybe they're trying to figure a way of implementing it that makes more sense than a dialog box popping up after each play.

Just guessing.

"The truth may be out there, but the lies are inside your head."
—Terry Pratchett

_____________
http://www.joethejuggler.com




Joined: 12/17/2011 20:47:29
Messages: 10
Offline

Why bother to include the "pop up" offering an option the send or not...just let it send if a configuration flag is set to sent...



WWF only sends a "request" that shows up in the Notifications list (at the globe)... it does not post any thing to your wall or your opponents wall...


That is what is nice about using that type... i can leave FB open in a Window let it in back ground on my secton screen, go back to work and when the I notice the red blcok with number at the globe icon, then i can get around to making my move...

C'mon EA get you act in gear...


Developer
[Avatar]
Joined: 10/14/2011 13:07:17
Messages: 663
Location: Montreal
Offline

Hi,

We are currently working to resolve this issue. Thank you for your patience!

Thanks.

Visit us on Facebook - https://www.facebook.com/ScrabbleEA
Follow us on Twitter - http://twitter.com/#!/EAMobile
See all Scrabble versions - http://www.eamobile.com/scrabble/jumpgate/
[WWW]




Joined: 12/17/2011 20:47:29
Messages: 10
Offline

From what I can tell in all the other threads, EA has been working on it for months....and when a "fix" was rolled it out... it bombed...

Do you need me to send you the names of some competent programmers?


Developer
[Avatar]
Joined: 10/14/2011 13:07:17
Messages: 663
Location: Montreal
Offline

rhb_in_tx wrote:From what I can tell in all the other threads, EA has been working on it for months....and when a "fix" was rolled it out... it bombed...

Do you need me to send you the names of some competent programmers?


It depends on the list of tasks & priorities.

Sure, they can apply for a job here: https://jobs.ea.com/search/

Visit us on Facebook - https://www.facebook.com/ScrabbleEA
Follow us on Twitter - http://twitter.com/#!/EAMobile
See all Scrabble versions - http://www.eamobile.com/scrabble/jumpgate/
[WWW]




Joined: 12/17/2011 20:47:29
Messages: 10
Offline

So, are you saying it is not a PRIORITY to get notifications working?


Developer
[Avatar]
Joined: 10/14/2011 13:07:17
Messages: 663
Location: Montreal
Offline

rhb_in_tx wrote:So, are you saying it is not a PRIORITY to get notifications working?


I said: It depends on the list of tasks & priorities.

That doesn't mean this is not a priority.

Visit us on Facebook - https://www.facebook.com/ScrabbleEA
Follow us on Twitter - http://twitter.com/#!/EAMobile
See all Scrabble versions - http://www.eamobile.com/scrabble/jumpgate/
[WWW]




Joined: 12/17/2011 20:47:29
Messages: 10
Offline

Well... i finally got a notification.... that the game ended (I lost) but now, the Notice will not clear

Also the Game vanished...did not end up under the archived game tab..




Joined: 04/28/2012 20:45:21
Messages: 2
Offline

[quote=ScrabbleMTL]Hi,

We are currently working to resolve this issue. Thank you for your patience!

Thanks.[/quote]

Anything new on this? Seriously, I like Scrabble, but I don't have a lot of time on Facebook, and without the notifications, I don't always think to check the app out. I can't imagine it's that difficult a problem ... is it?

This message was edited 2 times. Last update was at 04/28/2012 19:17:37




[Avatar]
Joined: 10/25/2011 13:12:09
Messages: 1575
Offline

Rob- notifications have been working for several months. This thread was from back in December. However, if your settings prevent them, or if your opponent does not send them then you will not see them.

I get them from some opponents and not from some others.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/28/2012 23:06:28

[WWW]




Joined: 04/28/2012 20:45:21
Messages: 2
Offline

Thanks for that ... I'm not sure what settings I might need to change to get them back.



[Avatar]
Joined: 10/25/2011 13:12:09
Messages: 1575
Offline

robnorth wrote:Thanks for that ... I'm not sure what settings I might need to change to get them back.


I am not sure exactly, as some of them do not seem very intuitive (partly an EA problem and partly a FB problem). However, if you go to this thread Support> Guides: http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/02/7637709.page

and then scroll down to Facebook Hasbro FAQ in the "Sections within this Master Help FAQ"
then go to #20 in that list, there is some info there which may help you.
[WWW]
Scrabble  > Support
Go to: